onsdag 4 april 2012

Jordärtsskocksoppa och Focaccia bröd


Focaccia

Recept: 1 1/2 dl vatten (45 °)
1 paket jäst = 12 g
1 msk Olivolja
2 krm salt
3 dl Vetemjöl
1/2 msk olivolja
2 tsk hackad färsk rosmarin eller timjan
3 krm flingsalt

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225°
2. Häll 45° vatten i en bunke och häll även i jästen.
3 Tillsätt olja, salt, och nästan allt vetemjöl.
4. Arbeta degen till en smidig ganska lös deg.
5. Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper på ungefär 20x20 cm.
6. Jäs i 15 min
7. Pensla brödet med olivolja. Strö över rosmarin eller timjan.
8. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.



Jordärtskocksoppa:
Recpet:
1 lök
1 msk olja
500 g jordärtskockor
200 g potatis
8 dl vatten + buljongpulver
2 msk creme fraiche
Salt och peppar.

Gör såhär:
1. Skala och skiva lök och vitlök
2. Fräs löken i n kastrull.
3. Skala och skär potatis och jorsärtskockar i mindre bitar.
4. Häll buljongen på den frästa löken. Låt koka upp.
5. Tillsätt rotsakerna. Låt sjuda ca 15 min.
6. Mixa soppan slät. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
7. Ringla över chiliolja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar